xRazorbladeKiss

Alla inlägg den 20 september 2009

Av P0RRiS - 20 september 2009 15:17

  
Jag tänker skriva om ''Emo'' idag. För mig är det viktigt att folk får den riktiga uppfattningen om vad ''Emo'' egentligen är. Då folk har så lågt IQ att de kallar folk för det. Som Dani på bilden här över, skulle kunna bli kallad ''Emo'' bara för att han har svart på sig. De flesta som blir kallade ''Emo'' är folk som klär sig i Fashion core, eller huvudtaget i svart.

Emo: Är förkortningen för Emotional Hardcore och är en musikgenre som ursprungligen kom från Hardcore & Punkscenen. Några band som spelar Emo som de flesta kanske hört talas om i alla fall är Jimmy eat world & Weezer.

Emon uppstod
:

Emon uppstod under den så kallade Revolution Summer 1985 i Washington DC. En ny form av emotionell hardcore, emocore, utvecklades. De band som medverkade vid Revolution Summer och fortsatte i dess fotspår var bl.a Rites of Spring, Beefeater, Embrace, Three, Gray Matter, Soulside, Ignition, Marginal Man, Fire Party, Rain, Shudder to Think och The Hated. Till skillnad från den traditionella hardcoren handlade emocorens texter mer om känslor än politik. Låtarna var också mer melodiska och komplexa, men hade kvar mycket av energin och intensiteten från hardcoren.
Ett par år senare började man fokusera mer på "emo"-elementet inom emocoren. Denna utveckling introducerades av The Hated och fortsattes av Moss Icon med invecklade och arpeggierande gitarrspel tillsammans med en sång som bygger upp till skrik vid låtarnas klimax.

Hardcore Emo & Screamo:
I New Jersey började Merel och Iconoclast spela en hårdare och snabbare typ av emo, nämligen hardcore emo. De introducerade "kaoskonceptet" och spelade med extremt distade gitarrspel, där det knappt gick att känna igen noter eller ackord. Ofta spelade de inte ens efter noter, utan på känsla för att få mer liv i musiken. Till skillnad från vanlig emo, var även basen distad.
1995 började hardcore emon att ta ny form, då Reversal of Man, Union of Uranus m.fl spelade en ny variant av hardcore emo blandat med element av grindcore och emo violence, som blev grunden för screamo. Hur screamo som genrebeteckning uppkom är inte känt, då skrik redan funnits i både emo från 1980-talet och 1990-talet. Detta tyder på att screamo hade samlat en ny generation lyssnare, som inte varit med på ”den gamla goda tiden”, då skriket var nytt.

Ett par år in på 2000-talet dominerade Jimmy Eat World och Dashboard Confessional den mediala emoscenen. Men det varade inte länge, framgången var så stor att media såg till att fler band skyfflades in i genren. Dessa nya band var bland annat AFI, Bright Eyes, Death Cab for Cutie, Fall Out Boy, From First to Last, Funeral for a Friend, Hawthorne Heights, Panic! at the Disco, Senses Fail, Saves the Day och Taking Back Sunday. Dessa band hade sina rötter i en rad olika musikstilar som mer påminde om Sunny Day Real Estate och Promise Ring indierockattribut till emo än den arpeggierande Moss Iconemon. Ett par av banden ville inte heller bli stämplade som emo, vilket bidrog till att genren snabbt blev alldeles för bred och odefinerbar.

Fashincore (klädstil): 

Fashioncore är benämningen på klädstilen post-hardcore- och metalcoreband och anhängare, klär sig i. De bär ofta svarta stuprörsjeans av märket Cheap Monday med ett löst hängande 3-radigt nitbälte. Tröjorna är smala med olika kännetecken från musikband Svart- och rödvita, randiga tröjor är väldigt populärt inom modet. Skorna varierar från platta tygskor som Converse till smala skateskor som Vans. Håret är oftast svart, ibland med andra utstickande färger, med en lång snedlugg som oftast täcker ena ögat. Kajal används av både killar och tjejer inom modet.

Personer som klär sig i denna stil har blivit stämplad som emo, vilket är felaktigt. Många tror också att personer i denna stil är depressiva samt att de skär sig. Även detta är felaktigt.

Detta kan stämma ihop med flera livsstilar så teorierna går isär.

Hoppas ni lärt er något nytt om Emo nu. Vill ni läsa vidare så finns det att kolla på här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Emo

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Hej o Hopp!
Min Musikblogg,
Jag bestämmer vad ni ska få läsa här.
Men efter ett tag, kan ni själva leta upp vad ni vill läsa om. Ha det så trevlans så länge. (:

Omröstning

Vill ni kunna bestämma vad jag ska skriva om ca. en gång i veckan? (:
 Ja det vore kul!
 Nej du får själv bestämma!
 Kanske beror nog på.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<<
September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards